“Не чакай…!”

Чрез кампанията „Не Чакай…!“, Екипа на Urology.bg, с подкрепата на Българската Асоциация по Урология, Нефрология и Трансплантология БАУНТ „УРОНЕТ“ се присъединява към иницативата на Европейската Асоциация по Урология (EAU), Европейския център за знания по Урология, както и Националните Урологични дружества в Европа – “Urology Week” или “Урологична Седмица”.

Урологичната Седмица е публична проява на информираността, която се провежда ежегодно през месец септември, за да информира хората, особено мъжете над 50 години, за урологични заболявания, тяхното лечение и работата на уролога.

“Не чакай…!” е кампания за повишаване на вниманието към проблемите на простатата при възрастните мъже.

Защо е нужна тази кампания?

Защото урологичните състояния засягат живота на милиони мъже и жени всеки ден. Срамът и прикритите симптоми са сред основните причини, поради които много мъже не търсят медицинска помощ, когато изпитват урологични оплаквания. А това е много лошо, тъй като : Много често помощта е на разположение.

Защото рака на простатата е заболяване, което може да се лекува или контролира единствено и само в случаите, когато е открит рано и навреме. Ранната диагностика е от жизнено важно значение за успеха от приложеното лечение.
За съжаление,  мъжете в България все още не са достатъчно информирани за рисковете за това заболяване и случаите, когато болестта се открива в напреднал стадий и когато радикалното излекуване е невъзможно не са рядкост. В ежедневната си работа, уролозите често се сблъскват със случай на пациенти, при които сиптомите са били налице в продължение на години, но са потърсили помощ едва когато вече е твърде късно.

Целта ни е, чрез  кампанията „Не чакай…!“ е да се даде гласност на това социално значимо заболяване, с което да се постигне по-добро ниво на ранна диагностика и оттам по-голям шанс за излекуване.

Д-р Васил Василев

Добави коментар

  • Твоя email няма да се публикува. Задължителните полета са отбелязани *
  • Как и моите коментари да имат снимка? Регистрирай Граватар »