Ексилис – нехирургично третиране на бръчки, мастни натрупвания и отпусната кожа.

Exilis е последната иновация в нехирургичното, безопасно и безболезнено третиране на бръчки, мастни натрупвания, отпуснатост на кожата, както в областта на лицето, така и по тялото.

Exilis терапията има одобрение от FDA Американската академия по храни и лекарства като апаратура, работеща на базата на радиочестота, която може да редуцира мастни натрупвания и да стяга кожата навсякъде по тялото. По време на процедурата безопасни радиовълни загряват кожата и атакуват мастните клетки. Загряването настъпва поради факта, че радиовълните излъчвани от Exilis създават трептения с честота 2 милиона в секунда. От трептенията се заражда термична енергия и тя ускорява метаболитните процеси на мастните клетки, в резултата на което те се свиват и отделят натрупаният в тях мастен секрет. Едновременно с това се стимулира и подобряване структурата на колагеновата мрежа, като се разкъсват и елиминират старите влакна и също така се задейства синтез на нови и здрави. По този начин се постига цялостно стягане на кожата в проблемните участъци.

 

Exilis е една от малкото технологии, които довеждат до намаляване на обиколки. Чрез комбинацият от радиочестота, ултразвукови вълни и контролирано охлаждане може да се атакуват всички зони на тялото с упорити натрупвания на мазнини.

 

За разлика от биполярната радиочестота, която достига до 4 мм дълбочина, монополярният електрод на Exilis успява да достигне до мастния слой под кожата, който се намира на 2,0 – 2,5 см дълбочина. Той е така конструиран, че е много удобен за работа и за много кратко време достига желаната температура. Задължително се поставя и специален „заземяващ” електрод някъде по тялото, което е гаранция, че енергията излъчвана от апаратурата навлиза в кожата и достига прицелните структури – колаген и мастни депа. Не е случайно се казва, че да работиш с Exilis е все ведно да караш Ферари с най-добрите спирачки – уникално е съчетанието от висока ефективност и мощност на термичното загряване с практически  пълна безопасност поради наличието на непрекъснат контрол на кожната температура и директен контрол на изходната мощност на апликатора.

 

Най-често обработваниет зони, са околоочен контур, линията на долната челюст,т.е. контурът на лицето, шия, деколте, корем, паласки, брич, ръце, колене, бедра.

Броят на процедурите зависи от първоначалното състояние, но обикновено се колебае в рамките на 4-8 процедури през 1-2 седмичен интервал, Откъсват ви за не повече от ½ час от ежедневието, като в повечето случаи са дори релаксиращи, без болка и никакъв възстановителен период. Непосредствено след третирането в съответната зона се получава зачервяване, но то е напълно временно и е критерийй за добре извършена процедура и адекватно загряване, нужно за положителните резултати от терапията. Разбира се, когато се касае за третиране на тялото, е повече от желателно курсът с Exilis да се комбинира с двигателен режим и по възможност правилно хранене.

 

По време на процедурата за тяло накрайникът се движи бавно върху проблемната зона и излъчва радио- и ултразвукови вълни, достигащи дълбоко в дермата и мастните депа под нея. Синергичното действие на двете технологии води до хомогенно и достатъчно силно загряване на подкожния мастен слой и се достига температура от 40 – 50 °С без това да води до риск от изгаряне на кожата. Апаратът е така конструиран, че да се достави максимумът от нужната енергия на правилната дълбочина, като непрекъснато се следи температурата на специален дисплей на накрайника. Паралелно има възможност за едновременно охлаждане чрез същия накрайник по преценка на извършващия третирането. По този начин процесът може да бъде напълно контролиран и това практически елиминира риска от странични реакции (прегряване, изгаряне) или недостатъчна ефективност.

Пациентите усещат лека топлина, което постепенно се засилва до чувство на силно затопляне. Тази температура съкращава колагеновите и еластични влакна в кожата и това води до стягане. Паралелно протичат процеси по активиране образуване на нови и здрави съединителнотъканни влакна, които да заменят вече увредените и да се получи дълготраен повдигащ ефект. Прицелна структура за ултразвуковите вълни е мастната клетка. Фокусираните вълни избирателно атакуват само тях без по никакъв начин да действат на околните тъкани, съдове и нерви. Ултразвукът чрез механичното действие на вълните освобождава затворените като в капан от фиброзни компоненти мастни клетки. Вибрациите им разкъсват клетъчната мембрана и липидите от тях попадат в кръвния и лимфния ток, който го занася за преработка в черния дроб. В последствие по естествен път се освобождаваме от излишните мазнини. Не са установени никакви ранни или късни странични ефекти от такива процедури. Само за няколко третирания уникалната комбинация от две технологии – радиочестота и ултразвук водят до редуциране на обиколки и локализирани мастни натрупвания, стягане и оформяне на контурите на тялото. Логично е, че цялостният процес на ремоделиране драстично ще подобри целулита и плътността на кожата. Благодарение на иновациите в тези технологии и успешното им комбиниране, само за месец и без да отделяте много време може да започнете да се наслаждавате на чудесни резултати. Резултатите постигнати с Exilis са бързи, прогресивни във времето и най-важното трайни.

Материала е подготвен от специалистите на Клиника Дерма Вита

Коментари

 • Сърничка

  Здравейте! От няколко дни насам като хапна нещо, усещам парене и разтягане на кожата..не знам как да го обясня. На всичкото отгоре тези дни ми се появи ужасен целулит, задните ми части са целите в “дупки”. Никога до сега не съм имала такова нещо, дори не знам как да го махна. Освен целулит, на местата, където усещам парене и дискомфорт, ми се появиха БЕЛИ стрии. Защо? Нали това са стари стрии, как така ми се появяват от нищото? Отчаяна съм… Ох от месец насам се опитвам да пия но 3-4 чаши вода на ден, защото по принцип не пия много вода, е не всеки ден изпивам по толкова, вчера изпих 2, днес 1, а ми се струва, че от водата ми се появи целулит. Този месец и миналия доста прекалих със сладкото…ям прекалено много сладко, опитвам се да го спра. Днес не съм яла сладко, освен плодове. Искам да попитам защо чувствам парене,разтягане, дискомфорт на кожата, когато хапна нещо? А дори и да пия нещо, пак чувствам този дискомфорт…май е по-добре да започна да гладувам за няколко дни…имам 10кг за сваляне. Освен целулита и белите стрии, които ми се появиха, забелязах и бели петна по кожата си. Какво става? Моля ви кажете ми! :(

 • Сърничка

  Забравих да напиша още нещо, преди да започнат да ми се появяват тези бели стрии и да увеличават размерите си, до преди няколко месеца, когато ям нещо ми се появяваха розово-червени линии по кожата, но след няколко часа изчезваха. :( да не би да съм алергична към нещо?

 • Сърничка

  Здравейте! Не сте писали коментар…сигурно сте зает, но спешно се нуждая от помощта Ви. Нали новите стрии на червени, защо тогава ми се появяват нови бели? Опитвам се да ям по-малко и правя упражнения, но стриите са налице. Тези които ми се появиха са бели на цвят,чела съм, че новите стрии могат да се махнат с лазер на 100% ако са червени….А ако са нови, но бели, не могат ли да се премахнат с лазер на 100%? Решила съм да си купя витамини, за колагена в кожата, защото кожата ми не е еластична, но не знам какви. Моля Ви посаветвайте ме, и обърнете внимание на предишните ми постове. Всичко най-добро!

 • д-р Петьо Брезоев

  Здравейте, не е задължително новопоявилите се стрии да бъдат червени. При рязко израстване или напълняване е възможно да се появят направо бели стрии. За съжаление склонността за поява на стрии е конституционално обусловена и е много трудно процеса да бъде спрян. Кремовете подобряващи еластичността ще бъдат ефективни, но не много, тъй като те хидратират епидермиса, а стриите са резултат от процес в дермата. До сега няма метод, който да премахва стрии на 100%. Някои лазери могат да подобрят вида на кожата. Всичко зависи от изходното състояние.

 • Сърничка

  Здравейте! Значи могат да се появят и нови направо бели стрии? Тогава могат ли да се заличат напълно със лазер както червените стрии?

 • Сърничка

  И когато хапна нещо, независимо какво, усещам парене в различни области на тялото, примерно в седалищните части, и хоп белите стрии са на лице. Страх ме е да ям вече, от 3 месеца насам ми става така постоянно. Нормално ли е това? Препоръчайте ми някакъв крем, моля Ви. А витамин Ц дали мога да пия, нали той е за колагена в кожата? Предполагам, че той ще има по-добър ефект от тези стягащи кремове, но вие ще кажете…

 • д-р Петьо Брезоев

  Здравейте, стриите се получават в резултат на разтягането на кожата, поради нарастване на обеми или височина. Не мисля, че витамин Ц ще промени нещо. Може да опитате да контролирате теглото, ако имате такъв проблем. Растежа няма как да бъде преустановен. В аптечната мрежа има доста внушителна група от козметични продукти с такава насоченост. Между нас казано, нито един от тях не е достатъчно ефективен за заличаването им, но до някаква степен може да подобрите вида им. Повечето такива продукти имат идентичен състав, така че който и да изберете няма да направите грешка.

 • Сърничка

  Добре, но понеже знам, че червените стрии могат да бъдат премахнати на 100% с лазер, то новите Бели стрии, могат ли?

Добави коментар

 • Твоя email няма да се публикува. Задължителните полета са отбелязани *
 • Как и моите коментари да имат снимка? Регистрирай Граватар »