Фотоподмладяване

Много хора непрекъснато имат проблеми с кожата на техните лица. Това включва зачервяване, фини бръчки, по-дълбоки бръчки, разширени пори и др. Такъв тип кожни проблеми се причиняват от излагането на слънце, генетични фактори и т.н. Чрез фотоподмладяването може да се справите с тези ефекти, като подобрите вида на вашата кожа.

Има много начини да третирате тези проблеми – химичен пилинг или процедури с продукти за домашна употреба. Разбира се някои от тези методи могат да предизвикат болка и дискомфорт на пациентите, както и дори дълъг възстановителен период след процедурите. Фотоподбладянването се превърна в лесна и ефективна процедура за повлияване на повечето от тези проблеми с кожата на лицето. За разлика от други методи, фтоподмладяването е по-мек и щадящ към кожата и по-бърз метод за постигане на ефект на подмладяване и по-здрав вид на кожата. Ако сте заитересован от подобряване на външния вид на вашето лице по по-бърз и щадящ начин, отделете време, за се запознаете с информацията, която ви осигурява DERMA.BG. Ние подготвихме тези страници с мисълта за вас. Колкото повече знаете, толкова по-добре ще се ориентирате в морето от процедури, което се предлага и вземете добре информирано решение дали тази процедура е подходяща за вас.

Процеса на фотоподмладяване:

Фотоподмладяването се осъществява посредством облъчване със светлинна енергия на определени участъци от кожата. Това се осъществява посредством специална апаратура. Облъчените участъци абсорбират светлинната енергия и това стимулира продукцията на нов колаген. Колагена помага за възвръщане на здравия вид на стареещата кожа. С образуването на нов колаген се заличават фините бръчки в третираните участъци. Фотоподмладяването може да намали зачервяването, което се наблюдава при розацея (хронично кожно заболяване). Процедурата отнема около 15 до 30 минути, в завсимост от площта, която трябва да се третира и се осъществява в кабинета на лекаря. Това прави напълно възможно да направите процедурата в обедната почивка и да се върнете към обичайните си ангажименти.

Кой е идеалния кандидат за фотоподмладяване?

Най-подходящите кандидати за фотоподмладяване са пациенти с:

 • Зачервени лица.
 • Фотоувредена кожа.
 • Хиперпигментации и разлики в пигментациите на лицето.
 • Разширени пори.
 • Реални очаквания за резултатите от процедурата.
 • Желание за подобряване на външния вид на кожата.

Това са само някои от критериите, които вашия терапевт ще вземе под внимание, за да определи дали сте подходящ кандидат за фотоподмладяване. Ако искате да установите дали сте подходящ за прцедурата, консултирайте се с вашия дерматолог.

Рискове и усложнения от процедурата?

Не са известни усложнения от прилагането на фотоподмладяване и поради това, процедурата се смята за безопасна. За разлика от пластичната хирургия на лицето, няма болка по време на самата процедура, нито след това. Повечето пациенти оприличават усещанията по време на фотоподмладяването като плясване с гумена лента по кожата. Пациентите, за които това е непоносимо, могат да помолят за локално обезболяващо средство и тогава няма да имат никаква болкова симптоматика. Единствените белези от тази процедура могат да бъдат зачервяване в някаква степен придружено от слаба болезненост, които след известно време изчезват напълно.

Възстановяване:

На практика не съществува след-оперативен диксомфорт, с изключение на зачервяване и леко залющване. Лицето може да изглежда като зачервено от емоции. Тези прояви изчезват бързо и без следа, като кожата получава много по-младежки и здрав вид. Лекарят може да ви инструктира да спазвате определен режим след процедурата, да избягвате определени средства за почистване на лицето и задължително да прилагате фотопротективен крем. За да получите най-добрия възможен резултат, следвайте инструкциите на вашия лекар.

Ще трябва ли да повторя процедурата?

Още след първата процедура се получава значителна промяна във вида на кожата. Разбира се това подобрение става все по-значимо с всяка следваща визита. За да се постигнат оптимални резултати, може да се приложат серии от пет до осем последователни процедури. Това зависи от кожния участък, който ще се третира и от тежестта на увреждане на кожата. Хубавото на този метод е, че отнема само половин час от вашия ден, така че необходимостта от множество процедури няма да ви отнемат много време.

Какъв резултат да очаквам след фотоподмладяването?

След завършването на курса от процедури трябва да се отбележи следното:

 • Кожата ще изглежда по-здрава.
 • Ще изглежда по-гладка и еластична.
 • Петната от слънцето ще изчезнат.
 • Размера на порите ще намалее.
 • Фините бръчки и по-дълбоките ще изчезнат или ще намалят размера си.
 • Кожата ще изглежда по-млада и жизнена.

Избор на лекар:

Ние ви препоръчваме да се обърнете към лекар с призната специалност дерматология и опитен в прилагането на процедурата.

Информацията в този сайт има за цел да ви въведе в процедурата и не трябва да се използва като причина за решение дали дадена процедура да бъде осъществена при вас, нито като гаранция за получени резултати. Най-добрия начин да установите дали дадена процедура е подходяща за вас е да се консултирате с квалифициран специалист, който да определи подходящите възможности приложими във вашия случай.

Виж още за:

Следваща статия

Коментари

 • emiliq

  Zdraveite .Bih iskala da znam samo v sofia li se pravqt tezi proceduri?i Dostapno li e za vsqka dama kato cena?

 • д-р Петьо Брезоев

  Здравейте, такива процедури се правят на много места в страната. Що се отнася до цената, достъпността е относително понятие. За справка една манипулация може да бъде с цена от 200 до 400лв. Обикновено се правят серии от 5-6 процедури.
  Моля да пишете на кирилица.
  Поздрави

 • Toni

  Здравейте!
  Преди около 5 месеца си направих процедурата “laser genesis” с лазер апарата nd yag на cutera. Самата процедура представлява загряване на дермата с лазер с която се цели производството на нов колаген. Веднага след самата процедура усетих кожата си супер освежена. В последствие обаче порите на цялото ми лице се отвориха като огромни кратери и текстурата на кожата ми от съвършено гладка се превърна в портокалова кора, буквално. С две думи замених дифузното зачервяване което имах и което лесно кожеше да бъде прикрито с грим с оголемени пори, загуба на подкожна мазнина, микро бръчки по цялото лице и кожа която никога не може да бъде хидратирана. Процеса очевидно е необратим и кожата ми е буквално състарена и съсипана и Бог знае какви последици са на път да се осъществят, но това ли е ефекта “фотоподмладяване”?! Надявам се времето да смекчи пораженията, но дори и това да се случи смятам самата процедура за най-голямата грешка в моя живот.
  Благодаря предварително за Вашето мнение!

 • д-р Петьо Брезоев

  Здравейте,
  добре познавам процедурата, защото тя се прилага и в нашата дерматологична практика. До сега не сме срещали подобна нежелана реакция.
  Промените в кожата след такъв тип процедура са динамични. Новата организация в дермата изисква време и в различните етапи кожните прояви могат да имат разнообразни прояви. Странното е, че проблема е настъпил след единична процедура. Обикновено промените след първия сеанс са много оскъдни, поради което препоръчително е да се правят 4-5 такива процедури.
  Колко време след процедурата настъпи тази промяна и какви са коментарите на колегите направили джнезиса?

Добави коментар

 • Твоя email няма да се публикува. Задължителните полета са отбелязани *
 • Как и моите коментари да имат снимка? Регистрирай Граватар »